Make Your Modern | Home Story 06

Mix-Century | Situated on a mountain side with views overlooking downtown Asheville, the Mayflower residence, originally built in the 1970’s was a complete renovation with only the foundation and asymmetrical roofline kept intact. Cantilevered steel beams support the deck’s roof and allow for an unobstructed view of the city and the beautiful 100-year old oak tree adjacent to the home.

Wood is carried further into the home through sunny oaks and rich walnuts. Natural texture play against soft white walls and steel creating a rich neutral gallery for showcasing colorful artwork throughout.

Entry to the home is on the lower level through a square pivot door, then an elegant staircase leads up to the main living areas. A dumb-waiter was added to transport essentials from car to kitchen and back.

Modern clean lines blend with natural textures to create a home that is warm and welcoming for everyone. {Design by Carlton Edwards Architecture and photos by David Dietrich}

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s